Uddannelsens hoved-formål er, at give de studerende stærke kvalifikationer inden for designområdet beklædning med henblik på professionel beskæftigelse inden for dette område.
Gennem uddannelsen giver skolen de studerende de nødvendige æstetiske, etiske, tekniske og analytiske forudsætninger for at kunne løse de komplekse opgaver.
Desuden har Københavns Mode- og Designskole som videregående uddannelse til opgave, at fremme udviklingen indenfor tøjdesign.
Beskrivelse og læringsmål for vore fagområder kan ses længere nede. Desuden anbefaler vi dig at læse om vor tilgang til undervisningen og din faglige udvikling som kommende beklædningsdesigner.
Under uddannelsen oplæres du i skolens store tilskæringsprogram med konstruktions-opskrifter til både damer, herrer og børn. Uddannelsen er tilrettelagt så den understøtter og opbygger din viden, færdigheder og kompetencer.
Under de forskellige undervisningsmoduler og i særdeleshed under projektforløbene der munder ud i en prøveeksamen inddrages forskellig relevant faglitteratur der omhandler teori og metode indenfor det givne tekniske eller praktiske fagområde. Under prøveforløbene lærer du at afgrænse og inddrage de fagområderne du skal bruge under din proces.
Pensum udleveres løbende under uddannelsen og du kan læse mere om læringsmål; Viden, Færdighed og Kompetence for disciplinerne og projektforløbene under hvert punkt.
Bemærk at der undervises kontinuerligt med de forskellige fagområder under uddannelsen og du bør læse mere vor tilrettelæggelse af programmet under vor tilgang.
Semester 1 & 2 har til formål at give de studerende et fælles fundament i uddannelsen. Undervisningen består af teoretiske, kunstneriske og tekniske fag. Den studerende skal have mulighed for at afprøve sine evner inden for beklædningsdesign. Herunder 3D-formgivning og materiale-research bl.a.
Undervisningens indhold fordeles på: teoretisk undervisning relateret til design samt designmetodik og studieteknik. Undervisning i almene teknikker og materialer på et efterhånden mere og mere avanceret niveau.
Ved afslutningen af 2. semester skal den studerende have tilegnet sig faglige færdigheder på det tekniske og formmæssige plan samt teoretisk indsigt i designprocessens aspekter. I løbet af basisåret vil den studerende udføre 3 store designprojekter (projekt 1-2-3), samt 2 faste tekniske prøver.
På semester 3 & 4 skal de studerende nu udvikle en større selvstændighed og arbejdsmetode, der sætter dem i stand til at gennemføre et designprojekt, der dokumenterer, præsenterer og beskriver vedkommendes evne til at løse et større komplekst emne / problem inden for det valgte design/fagområde.
Skoleåret bygger videre på allerede opnået viden, færdighed og kompetence og derfor bliver kravene til de 2 store designprojekter (projekt 4-5) mere omfattende og komplekse og der skal blandt andet forskes i egen design-signatur som en forberedelse til branchen og arbejdsmarkedet. Den afsluttende eksamen er en opsummering af læringsmålene for hele uddannelsen
Desuden kortlægger skolen sammen med den studerende muligheder og ønsker for tiden efter endt uddannelse.
Et professionelt og respektfuldt læringsmiljø.
Vi har skabt faciliteter der fremmer kreativiteten
Stærkt socialt sammenhold med studietur halvvejs
Hvor du kan få svar på dine spørgsmål, opleve de studerende og de flotte lokaler hvor vi arbejder sammen på tværs af årgangene.
Designstudiet er normeret til 2 år. Arbejdsbyrden svarer til 120 ECTS-point. (Fuldtid)
Undervisningen ligger fra 09.00-14.30 og skolen er åben fra 08.30 og frem til kl. 15.00.
Udover skoletiden skal der påregnes minimum 12 timers hjemmearbejde i gennemsnit.
Uddannelsen er SU-berettiget i Danmark og derfor kan der opnåes støtte fra de nordiske lande.
Uddannelsesforløbet er til enhver tid reguleret af den uddannelsesaftale der underskrives ved indmeldelsen.
Du får karakterer efter den danske 7-trins skala.
Dit diplom er på engelsk og dine karakterer er derfor både efter den danske og den europæiske ECTS-skala. Det gør dine eksamenspapirer transparente og brugbare i hele verden.
Du modtager også et certifikat der viser arbejdsbyrden og vægtningen af de forskellige fagområder.
Ja, du kan godt have et job ved siden af dit studie, men du skal vide at studiet er krævende det vil sige at du er ansvarlig for at for at din arbejdstid ikke lægges i skoletiden.
Skolens frokostfaciliteter er naturligvis til rådighed. Du kan opbevare din frokost og der er gode indkøbsmuligheder i nærheden.
Du skal selv investere i dine værktøjer, såsom sakse og sy-redskaber. Materialer til dine projekter samt stout du syr prototyper i, er heller ikke en del af undervisningshonoraret.
Ja! Du får brug for at arbejde hjemmefra.
Ja, der arbejdes digitalt i undervisningen og vi arbejder med Adobe-pakken. Men via skolen får du studierabat hos Adobe.
Nej, skolen holder åben fra 08.30 og frem til kl. 15.00.
Få en uforpligtende samtale og rundvisning på skolen
Her kan du få svar på dine spørgsmål, opleve de studerende og de flotte lokaler hvor vi arbejder sammen på